Ets estudiant i busques habitatge de lloguer? T'ajudem!
Els rebrots de COVID-19 fan imprevisible el calendari universitari. En tot cas, quan tot passi agrairàs que dediquessim un temps a escriure sobre la recerca de pis. Aquesta es prolonga normalment entre el juny i l'octubre. Per això el moment per publicar aquest text és ara: amb suficient antelació perquè busquis amb tranquilitat.
Com buscar i trobar pis amb èxit?
1. Evita fraus: sospita de gangues, descarta anunciants que demanin diners pel sol fet de visitar el pis, o aquells que no puguin ensenyar-te mai el pis i alerta amb anuncis que no són escrits de forma "natural" perquè llavors han estat segur traduïts amb traductor automàtic.
2. On cercar l'habitatge? A portals immobiliaris com: Idealista o Habitaclia. Aquestes pàgines mostren la ubicació precisa del pis i la seva distància respecte a la universitat. Per cert, a Finques Feliu tenim pisos preparats.
Gràcies al mapa podràs saber els transports que hi ha en la zona seleccionada, així com les biblioteques i poliesportius propers. Aplicacions com Google maps, la de transports pròpia de la ciutat on vius o vagis a estudiar et situaran més i Street View et pot mostrar fins i tot el carrer concret on és l'habitatge. El que és ideal és que tinguis referències del barri on viuràs.
3. Coneix el presupost mensual disponible per a totes les despeses: el lloguer es paga mensualment i no es pot "menjar" més del 33% del total. Tingues present que abans d'entrar al pis has de pagar la fiança de lloguer que és una quantitat que deixes en dipòsit i se't tornarà tan bon punt finalitzi el lloguer (sempre que no hagis trencat res dins del pis).
4. Assegura't de tenir algú que t'avali: és probable que la fiança et representi una gran quantitat pots necessitar que algú es comprometi a pagar en cas que no ho facis o que l'avalador (els pares per exemple) facin directament el pagament de la fiança.
5. Coneix els teus drets i obligacions quan llogues: el setembre de 2018 ho explicàvem. Negociar la durada i renta del contracte de lloguer, que el pis estigui en perfecte estat o comunicar-te qualsevol actualització del lloguer és entre els primers. Entre les segones pagar el lloguer i la fiança prèvia, no sotsarrendar a ningú el pis (o una part del mateix) i no destrossar-lo.
6. Què demanem a Feliu per signar un contracte de lloguer amb un propietari que llogui a través nostre?: aquí t'ho posem clar i català. Sempre recomanem signar un contracte escrit perquè tot quedi clar per a tothom. El fet d'utilitzar un contracte escrit t'obliga a llegir-lo amb molta atenció.
7. Els companys de pis són compatibles amb la teva forma de ser? És molt important coneixe't a tu mateix/a i analitzar si t'entendràs amb qui compartiràs pis. Al capdavall sense anar mé lluny haureu de repartir-vos les tasques domèstiques.
8. Què passa en cas que durant el lloguer hi ha canvis de llogaters? Com saps, és freqüent que alss pisos d'estudiants hi hagi marxes i entrades de companys de lloguer. Si això passa s'ha de fer constar per escrit. Així, el nou inquil·li ha d'entrar pagant la seva part del lloguer amb algú que l'avali.
Observacions addicionals:
1. Ha canviat alguna cosa a Feliu a l'hora de visitar els habitatges?: sí, per la seguretat i benestar de tothom fem tot això:
1.1. Hauràs de concertar cita prèviament.
Només podrà haver-hi una persona a l’interior del pis. En cas de venir un acompanyant, s'haurà d’entrar per separat.
El nostre agent comercial esperarà al replà i farà un seguiment telemàtic posterior a la visita, per tal d'evitar riscs i minimitzar el temps de contacte i estada a les estances comuns de l’edifici.
1. 2. Serà obligatori l’ús de mascareta, així com recomanable l’ús de guants.
El nostre comercial disposarà de material de protecció d’emergència i gel hidroalcohòlic, el qual se subministrarà al client abans d’efectuar la visita.
1. 3. No estarà permès tocar cap superfície ni cap objecte durant la visita a l'immoble, es deixaran portes obertes per no haver de tocar les manetes.
1. 4. En finalitzar la visita desinfectarem l’interior de l’immoble.
2. El més segur és que l'habitatge estigui una comunitat de propietaris: com que no vius sol/a no pots fer soroll excessiu. A Barcelona hi ha tres franjes horàries protegides:
Franja 1: 7 a 21h:
Menjador/sala d'estar: no + de 35 db
Dormitori: no+ de 30 db
Cuina i bany: no + de 40 db
Franja 2: 21 a 23h :
Menjador/sala d'estar: no + de 35 db
Dormitori: no + de 30 db
Cuina i bany: no + de 40 db
Franja 3: 23 a 7h:
Menjador/sala d'estar: no + de 30 db
Dormitori no + de 25 db
Cuina i bany: no + de 30 db
3. Recomanem posposar les festes amb el virus actiu: ho dèiem fa dues setmanes, no arrisquis i, a més, tingues present que vius en una comunitat de propietaris sempre és preferible portar-se bé amb tothom.
Amb aquests consells pots emprendre la cerca. A Finques Feliu som al teu costat: contacta'ns.